Elfogadták az idei költségvetést

Megalkotta Érd Megyei Jogú Város közgyűlése február 15-én a település 2017. évi költségvetési rendeletét, az abban található előirányzatok a város biztonságos működéséhez kellő fedezetet adnak, s jelentős fejlesztéseket tartalmaznak.

Hasonló tartalmaink:

A  2017. évi költségvetési rendelet-tervezet az előző évekhez hasonlóan korrigált bázis szemlélet megtartásával, a Közgyűlés által korábban hozott döntéseket, vállalt kötelezettségeket figyelembe véve készült.

A költségvetési rendelet-tervezet a gazdálkodásra vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően kormányzati funkciónként, rovatrend szerinti megbontásban tartalmazza a 2017. évre tervezett bevételi és kiadási előirányzatokat az önkormányzat, a polgármesteri hivatal és intézmények megbontásban, elkülönítve a kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatokat.

A költségvetési rendelet mellékletét képező, számszaki adatokat tartalmazó táblázatok a korábbi évekhez képest új, áttekinthetőbb szerkezeti rendben kerülnek előterjesztésre. Ennek oka, hogy a Polgármesteri Hivatal a 2015. évben megvásárolta a Forrás SQL rendszer költségvetés tervezési modulját, amely – számos egyéb pénzügyi szakmai előnye mellett – lehetővé teszi a tervezett előirányzatok egyszerűbb, szemléletesebb bemutatását, továbbá az előirányzatok zárt rendszerben történő, automatikus könyvelését, amely egyszerűsíti a munkafolyamatokat és csökkenti a hibalehetőségeket.

A rendelet-tervezet szerinti költségvetési főösszeg 18.119.955.030 Ft, amely hitelfelvételt nem tartalmaz.

Simó Károly alpolgármester az ülést követő sajtótájékoztatón azt mondta: a 2017. évi büdzsé  kiemelkedő arányban, 40 százalékban  tartalmaz fejlesztési pénzt.

 

Címkék