Létrejön az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás

A Dél-Budai és Dél-Pesti régióban Érd vezetésével jönne létre az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, aminek megalakításáról januári ülésén döntött Érd Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A város szeretne vezető szerepet vállalni az önkormányzati társulásban. 

Hasonló tartalmaink:

Simó Károly alpolgármester a döntést követően elmondta, hogy alpolgármester-társa, Dr. Bács István a téma kapcsán számtalan esetben tárgyalt az illetékes minisztériummal és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-vel is, annak érdekében, hogy Érden, mint Pest megye legnagyobb lélekszámú településén jöjjön létre egy regionális hulladékgazdálkodási társulás. A városvezető azt mondta, hogy az a céljuk, hogy a jogszabályok mentén, az átalakuló hulladékgazdálkodási rendszer szerint megfelelő módon és a lehető legköltséghatékonyabban működtessék a rendszert. A törvény szerint az önkormányzati társulásoknak március 31-ig kell megalakulniuk, de Simó Károly alpolgármester tájékoztatása alapján a belépni kívánó 21 település szóban már jelezte, hogy tárgyalják a javaslatot, így várhatóan az alakuló ülésre már február végén sor kerülhet.

Még biztonságosabbá válhat Érd

A városban kiépítendő kamerarendszerhez kapcsolódóan készült egy hatástanulmány, ami alapján kijelölték a kamerák helyét. A közgyűlésen a képviselők elfogadták a helyszíneket, és hamarosan elkezdődhet a rendszer kiépítése a modern városok program részeként. A mostani 51 helyett 164 kamera óvja majd a biztonságot; a bevezető utakhoz pl. rendszámfelismerő kamerákat szerelnek fel. Simó Károly alpolgármester közölte, a szükséges pénz már rendelkezésre áll, és a tervek szerint az idén megvalósulhat a beruházás. A kamerarendszer 200 millió forintból valósul meg. Lesz kamera például a busz- és vasúti pályaudvarokon, vagy a központban, az Európa sétányon is.

Címkék