Regionális szavalóverseny

A Magyar Kultúra Napja alkalmából regionális szavalóversenyt rendeztek pénteken a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A megmérettetésen 22 fiatal mondta adta elő a háromtagú zsűri előtt az általa választott verset. Minden résztvevő emléklapot kapott, a legjobbak pedig könyvjutalomban is részesültek.

Hasonló tartalmaink:

A versmondókat és kísérőiket január 20-án Maitz Ferenc igazgató köszöntötte, majd bemutatta a résztvevőknek a zsűrit, amelynek elnöke ezúttal – a Madách Színház felkérésére – Kováts Kriszta Jászai Mari-díjas színművésznő énekes és rendező volt. A versmondók értékelésében részt vett Wolf Katalin, az érdi művelődési ház igazgatója, Kopor Tihamér önkormányzati képviselő, többkötetes regényíró. A nyolcéves hagyományra visszatekintő szavalóverseny szervezője, Nagyné Balázs Gabriella drámapedagógus örömmel nyugtázta, hogy a padsorokban helyet foglaló versenyzők között sok ismerős, de még több ismeretlen arcot is lát.

Eredmény: I. hely: Sulyok Abigél (Törökbálint), Medveczki Máté (Kőrösi) II. hely: Horváth Béla Levente (Batthyanyi), Szabó Alexander (Teleki)  III.hely: Perjési Csenge, Takács Keve Csanád (Törökbálint) Különdíj: Földi Rebeka és Markolt Hanna (Kőrösi)

 

Címkék