Milliós nagyságrendű közműlopást lepleztek le

A Budaörsi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat 11 személlyel szemben, akik egy mocsai, egy érdi, egy táti lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken keresztül méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt.

Hasonló tartalmaink:

Két férfi az áramszolgáltató ellenőreit vesztegette meg, hogy ne tárják fel a lopást. A bűnügy vádlottjai közül hatan tulajdonosai, lakói, fenntartói Mocsán, Érden és Táton található házaknak, valamint két, Tatán felépített apartmanháznak. Három vádlott szerelő: villany, gáz, vízvezeték szereléssel foglalkoznak. Két vádlott az áramszolgáltató ellenőre.

A részletekről és a büntetés mértékéről dr. Gyugyi Csilla mb. főügyészségi osztályvezető ügyész ad tájékoztatást:

A vádlottak a lakóházakban társaikkal olyan bekötéseket építtettek ki, melyek lehetővé tették azt, hogy éveken keresztül méretlenül fogyasszák az áram,- víz,- és gázszolgáltatást. Tették ezt úgy, hogy a közműellátást szabálytalanul, még méretlen vezetékre, kábelre csatlakozó áram-, víz- és gázbekötéseken keresztül oldották meg. Eközben a szolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők óraállásai alapján éveken keresztül minimális összegű díjakat fizettek.

A vádlottak több mint tíz év alatt az áram méretlen vételezésével 12 millió forinttól 30 millió forintig terjedő összegben áramot, a földgáz méretlen vételezésével 1,3 millió forinttól 32 millió forintig terjedő összegben gázt, a vezetékes víz méretlen vételezésével 4 millió forinttól 16 millió forintig terjedő összegben vizet tulajdonítottak el.

Az áramszolgáltató ellenőrei 2014 októberében megjelentek a tatai apartmanparkban. A bűnügy két vádlottja tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, és arról jelentést tesznek, az ellenőröknek – akik az ügyben szintén vádlottak – több százezer forint készpénzt adott. Cserébe az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvben a valóságtól eltérően azt rögzítették, hogy mindent rendben találtak. A mocsai lakóház tekintetében pedig elálltak az ellenőrzéstől.

A Budaörsi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat az ügyben.

Fotó: freeimages.com

Címkék