Csak Szabó Laura a válogatottban

A Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos oldalán tudatta, hogy a magyar női kézilabda válogatott január 16-án és 17-én egy kétnapos összetartást tart Tatabányán, ám ezúttal az ÉRD csapatából csak Szabó Laura került be.

Hasonló tartalmaink:

A decemberi svédországi Európa-bajnokságon résztvevő érdi játékosok közül sem Janurik Kinga, sem Kisfaludy Anett, sem Klivinyi Kinga nem kapott meghívót Kim Rasmussentől, a magyar válogatott szövetségi kapitányától a hétfő-keddi összetartásra. Igaz, gyaníthatóan azért, mert Szabó Edina együttese január 15-én a német SG BBM Bietigheim együttesét fogadja, majd január 21-én a norvég Byasen Trondheimhez látogat az EHF-Kupa csoportkörének második, illetve harmadik fordulójában, s tudható, hogy Janurik Kingáék január-februári programja igencsak feszes.

Ám a válogatott összetartáson (melyen mindkét nap két-két edzést vezényel a kapitány) ott lesz Szabó Laura, az ÉRD fiatal beállója. A keretben a kontinenstornán résztvevők mellett Bíró Blanka, Faluvégi Dorottya, Kovacsics Anikó, Szalai Babett, Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna, Cifra Anita és Kelemen Éva is helyet kapott.

Kim Rasmussen egyébként szerdán az ÉRD Arénában tekintette meg az ÉRD Kispest NKK elleni mérkőzését, amely után Tekauer Norbert, klubelnökkel is tárgyalt.

A magyar női válogatott kerete, 2017. január 16-17., Tatabánya:
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Faluvégi Dorottya (FTC), Lukács Viktória (FTC)
Átlövők, irányítók: Görbicz Anita (Győr), Hornyák Dóra (FTC), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Kovacsics Anikó (FTC), Szalai Babett (DKKA), Szekeres Klára (FTC), Szucsánszki Zita (FTC), Tomori Zsuzsanna (Győr), Triscsuk Krisztina (Siófok KC)
Beállók: Cifra Anita (DKKA), Mészáros Rea (FTC), SZABÓ LAURA (ÉRD)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (SKC), Kelemen Éva (DVSC-TVP), Schatzl Nadine (FTC)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea

Címkék