Közel nyolcszáz induló több mint tíz országból az Érd Kupán!

Január 14-én és 15-én a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezi az Érdi Spartacus SC az Érd Kupát, melyen szombaton a birkózók, vasárnap a szumósok küzdenek meg.

Hasonló tartalmaink:

A birkózóknál öt korosztály (gyerek, diák, kadet, serdülő és junior) negyvenkét súlycsoportban méreti meg magát öt szőnyegen. A versenyen közel ötszázan indulnak, melyből az előzetes tervek szerint negyven-ötven a házigazda egyesületből lesz. A birkózóknál az esemény legfontosabb funkciója az átállás, hiszen az új évben változnak a korosztályok, emellett – mivel a sportágban az év egyik fele a kötött-, a másik a szabadfogásé –a kötöttfogásra való átállás is kulcsfontosságú lesz, melyet Érden kezdenek el.

A vasárnap a szumósoké lesz, amely – a szervező Érdi Spartacus elnöke, Tar Mihály tájékoztatása szerint – egy Európa-bajnoki-szintű mezőnnyel rajtol, hiszen több száz nevezés van, s külföldről százhúsz induló érkezik. A versenyre Indiából, Azerbajdzsánból, Észtországból, Németországból, Lengyelországból, Csehországból, Szerbiából és Szlovákiából is érkeznek szumósok több, mint húsz egyesülettel. Az esemény egyik kulcspontja, hogy szombaton, Százhalombattán egy konferenciát tartanak a szumósok, melyen eldől, hogy az érdi esemény pontszerző esemény lesz-e a Világjátékokra (a nem olimpiai sportágak legfőbb eseményére), de egyébként a magyarok részéről mindenképpen válogatóverseny lesz az Európa- és világbajnokságra.

A szombati birkózóverseny délelőtt tíz órakor, a vasárnapi szumóviadalok 10.30-kor kezdődnek a Batthyány tornacsarnokban.

Címkék