Mókusok diadala

Az Ádi és a mókusok nevű formáció nyerte meg a Delta RSE Érd által a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornacsarnokában rendezett 2017 perc röplabda, a röplabdázás ünnepe elnevezésű maratoni, az adott évszámnak megfelelő perchosszúságú tornát.

Hasonló tartalmaink:

Összesen negyvenöt plusz egy meccset vívtak a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornacsarnokában a maratoni eseményen résztvevők, hiszen a tíz csapat mindegyike játszott egymással, valamint a győztes egyik kiváltsága volt, hogy megmérkőzzön a női és férfi szenior válogatottból összeálló vegyes csapattal.

(fotók: Boros Sándor)

Az Ádi és a mókusok nevű, az ország legkülönfélébb szegleteiből érkező röplabdásokból összeállt csapat remek taktikával és ideális rotációval állt elő, melynek köszönhetően a lejátszott kilenc meccsből hétszer simán nyertek 2:0-ra, a Torrente elleni találkozó második szettjében lejárt az idő, s ezt a játékrészt 25:24-re, azaz rendkívül szoros csatában vesztették el, valamint a GAME-kapocs ugyan könnyebben, 25:20-ra nyerte a második játékrészt, ám annak köszönhetően, hogy a mókusok az első játszmát nyolc ponttal nyerték, több szerzett ponttal ők kaptak két pontot.

(fotók: Domonkos Bálint)

„Mivel előre megkaptuk a sorsolást, ezért igyekeztünk úgy kialakítani a pihenőidőket, hogy mindenki tudjon egy hosszabb időszakot pihenni. Ez nagyon fontos egy ilyen rendezvénynél, mert nem lehet máshogy kibírni a fáradtságtól. Sikerült úgy kialakítani, hogy azoknál a csapatoknál, amelyekről tudtuk, hogy erősek, kihívást fognak jelenteni számunkra, ott nyolc emberrel indultunk, viszont azoknál a csapatoknál, amelyekről tudtuk, hogy gyengébbek, igyekeztünk minden pihenőidőt kihasználni.” – mondta lapunknak, az Ádi és a mókusok csapatának vezetője, Csepregi Ádám.

„Tavalyhoz képest sokat fejlődött a csapat, mindenki túlteljesített. Élveztük a tornát. Tavaly minden meccset úgy játszottunk, hogy mindenki ébren volt, így a végére kimerültünk.” – tette hozzá a győztes együttes tagja, Ördög Rita, aki elmondta azt is, hogy szerinte a megfelelő rotáció döntött a javukra.

A végső győztes együttes egyik jutalma volt, hogy pályára léphetett a női és férfi szenior-válogatottból összeálló vegyes csapat ellen, melynek összesen több mint hétszáz válogatottsága van. A gálameccs első szettjét 25:16-ra nyerte a frissebb szenior-válogatott, ám a folytatásban a mókusok jobban bírták erővel és 25:19-re nyerték a második játszmát, így ugyan összességében a válogatott együttes nyert, de az amatőrökből álló csapat így is megnehezítette a rutinos röplabdások dolgát.

Ha már szenior-válogatott: a csapatban Szél Márta (56-szoros válogatott), Lengyel Gabriella (45), Dömötör-Mátrai Beáta (15), Nyári Virág (145), Grózer Anna, Botyánszky János (106), Gulyás Ferenc (9), Tomanóczky Tibor (152), Schildkraut Krisztián (96), Botyánszky László (2) és Király Zsolt (76) szerepelt.

„Hatalmas élmény és megtiszteltetés. Szerintem megfeleltünk a kihívásnak és egész jól szerepeltünk, annak ellenére, hogy végigjátszottuk ezt a két napot” – fogalmazott a gálameccsel kapcsolatban Ördög Rita.

Csepregi Ádám elmondta: „Láttuk azt is, hogy hova lehet még fejlődni. Nyilvánvaló, hogy a mögöttük lévő tapasztalat megmutatkozott, ők fél kézzel tudták megoldani azokat a helyzeteket, amiket mi teljes energiabedobással. Ez a rutinnak tudható be, ők ennyivel jobbak.”

Az Ádi és a mókusok csapata idén harmadszor vett részt a maratoni röplabdatornán, de már négy-öt éve együtt vannak, járnak rendszeresen vidékri tornákra, Szegedre, Gyöngyösre, Jászberénybe is. A csapat tagjai Magyarország legkülönfélébb helyeiről érkeztek, hiszen a nyolctagú egység Szegedről, Mezőkövesdről, Siófokról, Budapestről és Egerből állt össze.

A győztes csapatnak Imre Géza, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó adta át az érmeket. Az élsportoló lapunknak elmondta: „Egészen más állóképességet igényel egy ilyen rendezvény, mint egy olimpia, az eredményhirdetésnél láttam egy-két fáradtabb, álmosabb szemet, de látszott, hogy mindenki élvezte, mert ez inkább a játék szeretetéről szólt és egy komoly sportteljesítmény, de ez a röplabda ünnepe.” – fogalmazott az Érdmost.hu-nak Imre Géza, aki hozzátette, nagyon jó ötlet ez a maratoni röplabdatorna, s megjegyezte, lehet, hogy lopják az ötletet és vívásban is megvalósítanak valami hasonlót. „Stafétajelleggel meg lehet oldani, ez egy jó kezdeményezés. Itt összejöttek a fiatalabbak a rutinosabb versenyzőkkel. Azt láttam, hogy mindenki élvezetből és szeretetből játszik és ez a lényeg.”

T. Mészáros András, Érd polgármestere a péntek éjféli megnyitójában hangsúlyozta, hogy a város a röplabda otthona lett az elmúlt években.

„Ez egy örömteli fejlemény.” – kezdte reagálását Simó Károly, a város alpolgármestere, aki a Túr-mix csapatában szereplő Tombor Borinak és a First Time együttesében szereplő Mészáros Józsefnek adta át a torna legjobb női és férfi játékosának járó egyéni elismerést. „2017 perc egy hatalmas teljesítmény, ahogy a 2009 vagy a 2015 perc is hasonlóan nagy teljesítmény. Ha belegondolunk, akkor sportemberek egy bizonyos sportágban majd’ harmincnégy órán át küzdenek. Ez a rendezvény Érd márkájává vált, azzal, hogy vannak olyan lelkes emberek, akik megszervezik. Ezért nagy köszönet illeti a Delta RSE-t. Ez teszi Érdet híressé. Az országos médiában is úgy tud megjelenni a város, ahol a sportot komolyan veszik, szeretik, ahol nagyon sokan űzik. Ennek pedig nagyon örülünk. A futóknál is volt már tavaly 2030 perc futás és ezzel Érdre tudjuk irányítani a figyelmet.” – fogalmazott Simó Károly.

Dani Gyöngyi, paralimpiai ezüst- és bronzérmes érdi kerekesszékes vívó, amikor kerekesszékbe került sok sportágat kipróbált, ám Krajnyák Zsuzsannának köszönhetően választotta jelenlegi sportágát.
„A röplabdát is kipróbáltam, de az ülőröplabda inkább végtaghiányosok sportága, de természetesen kipróbáltam azt is.” – mondta Dani Gyöngyi. „Nagyon élvezetes volt a játék. A végén, amit a szeniorok műveltek azt nagyon élveztem, fergeteges volt. Gyakorlatilag leiskolázták a fiatalokat, tiszteletreméltó volt a játékuk.” – mondta, majd hozzátette, ha vivásban is lenne hasonló esemény, akkor szívesen részt venne rajta.

„A gördülékenységgel nincs probléma, mert a játék elkezdődik péntek éjfélkor, majd vasárnap reggel 9 óra 37 perckor befejeződik. Hál’ istennek, gond és sérülés nélkül zajlott le a torna.” – mondta a főszervező Delta RSE Érd elnöke, Dömötör László. „Bízom benne – és az arcokon is ezt láttam –, hogy jól érezték magukat és jól elfáradtak a játékosok. Ez egy embert próbáló történet, másfél, kétóránként pályára lépni, két szettet, negyvenöt percet lenyomni nem akármilyen teljesítmény.” – tette hozzá.

Az esemény népszerűségét jelzi, hogy a nevezési kiírás kiadása után két nappal már elfogytak a helyek, azaz alig 48 óra alatt leadta nevezését a résztvevő tíz egység. „A röplabdás társadalom már számol ezzel az eseménnyel. Volt olyan csapat, amely a tavalyi torna végén már jelezte, hogy idén is jönnének. Jövőre tízedik alkalommal rendezzük meg a tornát, a Batthyány tornacsarnokban, húsz csapattal.”

Dömötör László elmondta azt is, hogy a 2018-as eseményre szeretnék elhívni az eddigi díjátadók mindegyikét, azaz az öttusázókat, kajakosokat, úszókat is.

A torna győztese az Ádi és a mókusok egysége lett, második helyen a GAME-kapocs, harmadik helyen pedig a Nekem Mindegy végzett.

A győztes csapat tagjai: Csepregi Ádám, Ördög Rita, Nonn Szabolcs, Kovács Adina, Teréki Balázs, Németh Judit, Tóth Csenge, Pető Levente (Pető Levente lett a torna legjobb férfi játékosa).

A 2017 perc röplabda, a röplabdázás ünnepe fővédnöke dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, a védnökök között volt T. Mészáros András, Érd polgármestere, dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő, energetikaügyért felelős államtitkár és dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

Eredmények, 2017 perc röplabda, a röplabdázás ünnepe:
Túr-mix–Egyveleg 2:0
Ádi és a mókusok–Strand ma nem jó 2:0
GAME-kapocs–Általános Elektromos 2:0
Torrente–First Time 2:1
Nekem mindegy–Duna Delta 2:0
Túr–mix–Strand ma nem jó 0:2
Ádi és a mókusok–Általános Elektromos 2:0
GAME-kapocs–First Time 2:0
Torrente–Duna Delta 2:0
Nekem mindegy–Egyveleg 2:0
Túr-mix–Általános Elektromos 2:0
Ádi és a mókusok–First Time 2:0
GAME-kapocs–Duna Delta 2:0
Torrente–Egyveleg 2:0
Nekem mindegy–Strand ma nem jó 2:0
Túr-mix–First Time 0:2
Ádi és a mókusok–Duna Delta 2:0
GAME-kapocs–Egyveleg 2:0
Torrente–Strand ma nem jó 1:2
Nekem mindegy–Általános Elektromos 2:0
Túr-mix–Duna Delta 1:2
Ádi és a mókusok–Egyveleg 2:0
GAME-kapocs–Strand ma nem jó 2:1
Torrente–Általános Elektromos 2:0
Nekem mindegy–First Time 2:0
Egyveleg–Duna Delta 0:2
Nekem mindegy–Túr-mix 2:0
Strand ma nem jó–Duna Delta 2:1
Nekem mindegy–Ádi és a mókusok 0:2
Egyveleg–First Time 0:2
Torrente–Túr-mix 2:0
Általános Elektromos–Duna Delta 0:2
Nekem mindegy–GAME-kapocs 0:2
Strand ma nem jó–First Time 0:2
Torrente–Ádi és a mókusok 1:2
Egyveleg–Általános Elektromos 1:2
GAME-kapocs–Túr-mix 2:0
Strand ma nem jó–Általános Elektromos 2:0
GAME-kapocs–Ádi és a mókusok 1:2
Egyveleg–Strand ma nem jó 0:2
Ádi és a mókusok–Túr-mix 2:0
First Time–Duna Delta 1:2
Torrente–Nekem mindegy 1:2
Általános Elektromos–First Time 0:2
Torrente–GAME-kapocs 1:2

Címkék