Sima Túr-Mix-szal kezdődött

Elindult 2017 perces útjára a Delta RSE Érd által szervezett maratoni, az adott évszámnak megfelelő perchosszúságú vegyesröplabda torna a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornacsarnokában január 6-án, éjfélkor.

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere immár kilencedszer nyitotta meg a maratoni hosszúságú sporteseményt, melyen tíz csapat küzd egymással. A városvezető elmondta: az elmúlt években egyre nagyobb hagyománya van a városban a röplabdázásnak, amit jelez, hogy a női röplabda-válogatott második otthona lett a város és az ÉRD Aréna, amely többek között a férfi és a női Magyar Kupa helyosztóknak is otthont ad.

A Delta RSE Érd tornáján a klub ezúttal egy teljes csapattal vesz részt, amely Túr-Mix névre hallgat (utalva a Túr utcai iskola tornatermére, ahol a csapat edz), de mellettük több más csapatban is akad érdi érdekeltség.

A tornát a Túr-Mix és az Egyveleg nevű formáció egyvelegeinek csatája indította. A 45 percig tartó mérkőzés elején még felváltva szerezték a pontokat a felek, ám 5:4 után a Túr-Mix belendült, és előnyét folyamatosan növelte, így az első játszmát 25:15-re hozta.

A második szett már egyértelmű volt, a deltások ellentmondást nem tűrően 8:0-ra léptek el, s végül 25:8-ra hozták a második játszmát, megszerezve első győzelmüket.

A maratoni tornán összesen negyvenöt meccset játszanak a csapatok, a tíz csapat mindegyike játszik a másikkal egy-egy negyvenöt perces, vagy kétszettes meccset. A torna a vegyes röplabdázás szabályai szerint zajlik, azaz a férfiak támadóérintést csak a hármas vonalon kívülről hajthatnak végre, illetve az erősebbik nem egyszerre legfeljebb három fővel képviseltetheti magát (kevesebben lehetnek).

A 2017 perc röplabda, a röplabdázás ünnepe esemény január 8-án, reggel 9 óra 37 perckor zárul, majd a végső győztes egy gálamérkőzést vív a magyar női és férfi szenior-válogatottal. Ezt követően Imre Géza olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó, valamint Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi, érdi paralimpiai ezüst- és bronzérmes kerekesszékes vívók adják át a helyezetteknek járó díjakat.

Címkék