Fenyőjárat

Érden a karácsonyt követően az ÉTH gyűjti szervezetten össze, és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, becslések szerint több ezer tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelniük, illetve hasznosításukat megoldaniuk. A lakótelepről január 9-én viszik el a fenyőt, a kertes házaktól pedig a szokásos gyűjtési napon.

Hasonló tartalmaink:

A szolgáltató idén is azt kéri, hogy olyan helyre tegyék ki a nagyjából egy méteres darabokra vágott fenyőket, ahol az elszállításra váró fák az ingatlanjaikra történő ki-, illetve bejutást, a közlekedést és a közterület rendeltetésszerű használatát nem akadályozzák.

A közterület rendjének és tisztaságának megóvása és a balesetek elkerülése érdekében ne dobják az úttestre, parkokba, zöldterületekre a fákat, hanem tegyék a közös gyűjtőhelyekre, vagy a kukák mellé a szemétszállítás napján.

Más típusú zöldhulladékot ne helyezzenek ki a fenyőfák mellé, mert a fenyőfa nem komposztálható hulladék, ezért azt a komposztálható fa- és zöld hulladéktól elkülönítve kezelik.

 

Címkék