Közösségi programokat támogat az ifjúsági önkormányzat

Módosította költségvetését az Érdi Ifjúsági Önkormányzat annak érdekében, hogy egy tavasszal megrendezendő közösségi programot támogassanak. A diák képviselők ugyanakkor addig sem tétlenkednek, meghirdették az első iskolák közötti LAN-partit.

Hasonló tartalmaink:

A LAN-parti egy olyan közösségi esemény, amelynek résztvevői egy fizikai helyszínen, helyi hálózatba kötött számítógépeken sokszereplős számítógépes játékokat játszanak. Balázs Bence diák-képviselő elmondta, hogy a verseny több fordulós lesz, az első jelentkezéseket január 10-ig fogadják. Majd ezt követően a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban rendezik meg az elődöntőt és a döntőt.

A versenyhez a technikai hátteret biztosítják, de a résztvevők akár saját platformjaikon is versenyezhetnek. A LAN-partira nagy igény mutatkozott, előzetesen sok diák jelezte, hogy szívesen részt venne ilyen programon. A játékot is úgy választotta ki az ifjúsági önkormányzat, hogy -figyelembe véve a jogtisztaságot - megkérdezték a tanulókat, hogy mivel játszanának szívesen. Balázs Bence elmondta még, hogy a nyertesek tárgynyereményben részesülnek majd, amihez az ifjúsági önkormányzat 100.000 forintot szavazott meg a költségvetéséből.

Urbán Jonatán diákpolgármester bejelentette, hogy módosították az ősszel elfogadott költségvetésüket, mert abban egy tervezett ifjúsági programra különítettek el 2.5 millió forintot, azonban mivel az nem valósul meg, így egy másik közösségi rendezvényt fognak támogatni 1,5 millió forint értékben, ami viszont minden korosztály igényeit igyekszik majd kielégíteni. A megmaradt egymillió forintot az általános tartalékuk terhére tették át.

Címkék