Idős asszonyt rabolt ki

A törökbálinti rablót egy állampolgár segítségével fogták el a rendőrök. A bátor férfinak megköszöntük a segítségét.

Hasonló tartalmaink:

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Sz. János 32 éves törökbálinti lakos ellen.

A férfi 2016. december 29-én az esti órákban átmászott egy törökbálinti ház kerítésén és megpróbálta befeszíteni a bejárati ajtót, amit a zaj hallattán a bent tartózkodó idős asszony kinyitott. Sz. János ekkor a sértettet betolta az előszobába és az ajtót bezárta maga mögött. A kezében lévő csavarhúzóval megfenyegette a 78 éves asszonyt, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor meg fogja szúrni. A nő ennek hatására odaadta a fülbevalóját a 32 éves férfinak, aki kiment a házból és kimászott a kerítésen keresztül az utcára.

A sértett ekkor segítségért kiabált, amit a ház előtt sétáló férfi meghallott és a rablót a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta. A járőrök a gyanúsítottat elfogták, előállították az Érdi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A bátor állampolgárt Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány tárgyjutalomban részesítette, amelyet 2016. december 30-án Dr. Fekete Csaba r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének helyettese adott át.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett Sz. János előzetes letartóztatásának elrendelésére.

police.hu

Címkék