Hárman támadtak idős emberekre

A Budaörsi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfival szemben, akik koruk vagy betegségük miatt védtelen embereket raboltak, fosztottak ki és loptak meg Érden.

Hasonló tartalmaink:

A bűnügy vádlottjai, három érdi fiatalember 2014 folyamán elhatározták, hogy azzal szereznek pénzt, hogy látásból ismert, vagy ismeretlen idősebb, vagy gyengébb fizikumú emberektől pénzt, értékes tárgyakat szereznek meg, akár erőszak útján.

Kitervelték és megbeszélték az ötletük megvalósításának mozzanatait. Egyik módszerük az volt, hogy Érden a buszon utazva kiszemeltek egy idős embert, akit hazáig követtek, majd a kapu előtt kitépték a nyakláncát vagy a kezéből a táskáját. Így lopták el egy kutyasétáltatásból éppen hazatérő, 73 éves férfi nyakláncát, egy 82 éves asszony, és egy másik idős, alig 40 kilós nő táskáját. Mivel a törékeny sértett nem engedte el a táskát, a vádlottak dulakodtak vele, ököllel ütlegelték.

A másik módszerük szerint fekete ruhát, sapkát, símaszkot húztak, becsengettek az előre megfelelő célpontnak tekintett sértett házába, rátörték az ajtót. A házban a sértettet a földre teperték, nyakát szorították, pénzét, ékszereit elrabolták.

Előfordult olyan eset is, amikor a három vádlott paprika spray-vel fújt le az utcán egy általuk ismert, könnyű áldozatnak vélt férfit, akitől a táskáját vették el. A vádlottak 2014 és 2016 augusztusa között 7 idős embert támadtak meg. Volt olyan 83 éves asszony, akire hat esetben rontottak rá. A vádlottak 2016 augusztusában fekete ruhában, arcukat sállal átkötve egy 80 éves nő házába törtek be. Az asszony pénzét és fülbevalóját akarták elvenni. A sértettet a földre rántották, kezeit lefogták. A fülbevalót kivették a füléből és a pénzét követelték. Az asszony a dulakodás közben letépte az egyik vádlott arcát eltakaró sálat, és felismerte a támadóját. A rendőrök ezt követően azonosították és elfogták a vádlottakat.

A részletekről dr. Gyugyi Csilla mb. főügyészségi osztályvezető ügyész ad tájékoztatást:

A Budaörsi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, kifosztás bűntettével, lopás bűntettével vádolja a férfiakat, akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

A kép illusztráció, freeimages.com

Címkék