“Jó úton jár a kormány”

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője, energiaügyért felelős államtitkár az érdi Polgárok Házában. A politikus azt mondta, a kormány jó úton jár, fejlődik az ország. 

Hasonló tartalmaink:

Aradszki András 2016 eredményei között kiemelte, hogy sikerült 1990 óta nem látott alacsony szintre csökkenteni a munkanélküliséget, emellett érdemben emelkedtek a reálbérek, és a novemberben megszületett megállapodás a bérek emeléséről, valamint a munkáltatói terhek csökkentéséről a kormány várakozásai szerint hatéves távlatban számottevően javíthatja a hazai versenyképességet.

Rámutatott: a kormány a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke. Így a kabinet várakozásai szerint 145 milliárd forint marad a vállalkozásoknál – emelte ki.

Az egyéni vállalkozók közterhe is csökken, a csökkenés több mint 180 ezer egyéni vállalkozót érint – tette hozzá.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a megállapodás szerint jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek. 2018-ban a minimálbér újabb 8 százalékkal, a bérminimum 12 százalékkal nő és további 2 százalékponttal csökkennek a járulékok.

Kitért arra is, hogy a GDP-arányos államadósság az idén 74 százalék alá kerülhet. Hangsúlyozta: a növekedés egyensúlyi szerkezetben valósult meg az utóbbi években, a 2010-es 83 százalékról 2015 végére 74,7 százalékra csökkent a GDP-arányos államadósság.

 

Címkék