EGYHANGÚ!

Egyhangú pontozással győzött Csóka Roland az Érdi Box Klub ökölvívója a Kőbánya SC-s Zsigmond József ellen a férfi felnőtt ökölvívó országos bajnokság 91 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Hasonló tartalmaink:

Az első menetben az érdi sportoló rögtön átvette az irányítást, sokkal több akciót indított, mint ellenfele, de Zsigmond József tiszta találata után számolta Csóka Rolandra. A második három percben sem vesztett lendületéből az ÉBK bokszolója, aki sorra akciózott, s jóval aktívabb volt ellenfelénél: támadásban tiszta ütésekkel puhította a kőbányait, míg védekezésben a kettős fedezéke is hatékonynak bizonyult. A fővárosi versenyző hamar elfáradt, amikor nem volt akció, akkor egy helyben várta a pofonokat, amik jöttek is sorjában.

A harmadik menetben is Csóka volt az aktívabb, Zsigmond többször is befogta az érdi versenyző kezét, de utóbbi lendülete töretlen volt, s végül egyhangú pontozással győzött!

Csóka Roland pályafutása második felnőtt meccsén lépett a kötelek közé, s második győzelmét aratta a még csak másodéves ifi/elsőéves felnőttkorú versenyző. Korábban a Budaörsi Box Club pofonpartiján győzött egy felnőtt ökölvívó ellen.

A legjobb négy közé jutásért Csóka Roland december 8-án lép a kötelek közé a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnokban a felnőtt férfi ökölvívó magyar bajnokságon.

Fotó: Irmai Zsófia Photography

Címkék