Agyunkra ment az internet?

Hogyan alakul ki az internetfüggőség? Milyen kockázatok leselkednek a fiatalokra? Milyen módszerek alkalmazhatók a megelőzésre és a leszoktatásra? Janszky József tudományünnepi előadás videófelvételéből minden kiderül!

Hasonló tartalmaink:

A provokatív cím nem véletlen, hiszen az internet információbőségében éppen az ilyen címek kerülnek versenyelőnybe a figyelmünkért folyó küzdelemben. És vannak, akik számára az interneten mind csábítóbb közelségben elérhető információ nem egyszerűen a tájékozódást vagy a szórakozást szolgálja, hanem függőséget alakít ki.

Janszky József kutató neurológus főként az epilepszia vizsgálatával foglalkozik, azonban a Nemzeti Agykutatási Program jóvoltából kitérőt tehetett egy szintén igen izgalmas téma, az internetfüggőség kutatása felé. Előadásában agyi képalkotó módszerek eredményeivel rámutat, hogy agyunkban itt is ugyanazok a mechanizmusok indulhatnak be, mint a “klasszikusnak” számító drog- vagy más függőségek esetén, de érdekes módon még a viszonzatlan szerelem esetében is.

Janszky József a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Intézeti Klinikai Neurofiziológiai és Epileptológiai Tanszék vezetője, az MTA doktora. Fő kutatási területei az epileptológia, az agyi lateralizáció, valamint a nyelv és a beszéd agyi reprezentációjának vizsgálata.

Az előadáson készült videófelvétel itt tekinthető meg!

Fotó: freeimages.com

Címkék

kerdoiv_banner