A Parkoló program (mozgó)képekben

Nyolc éve indult útjára az Érdi Szociális Gondozó Központ Parkoló programja, amit az elmúlt esztendők során összegyűlt emlékek felidézésével ünnepeltek a Parkvárosi Közösségi Házban.

Hasonló tartalmaink:

Húsz-huszonöt fővel kezdték, de idén nyáron már száznál járt azoknak a gyerekeknek a száma, akik részt vettek, az elsősorban a hátrányos helyzetű fiatalok számára létrehozott Parkoló programban. A kezdeményezés mindenkori célja, hogy térítésmentesen nyújtson programokat a nyári szünet idején, ami sok érdi iskolásnak az egyetlen lehetőség, hogy tartalmasan teljen a szünidő.

Noha nem kerek az évforduló, de nyolc év így sem rövid idő, amiről mind a gyerekeknek, mind pedig a programban részt vevő szakembereknek jó érzés megemlékezni. A Szociális Gondozó Központ vezetője elmondta: ezzel a rendezvénnyel szerették volna bemutatni, honnan hova jutott a Parkoló.

Talán a legnagyobb sikere annak a filmnek volt, amit idén nyáron a tordasi western faluban – a gyerekek közreműködésével – forgattak, de a kirándulásokat és a különböző foglalkozásokat felidéző fényképek is legalább ilyen szép emlékek mindenki számára.

Récsei Krisztina, az Érdi Szociális Gondozó központ intézményvezetője elmondta: a programokon részt vevő gyerekek többsége szociális értelemben ugyan halmozottan hátrányos helyzetű, de ennek ellenére nem csak a szegényebb családokból érkeznek hozzájuk fiatalok.

Címkék