Klimatizált óvoda épül Felső-Parkvárosban

Sajtótájékoztatót tartott Dr. Bács István  szerdán délelőtt a Polgárok Házában. Az alpolgármester közölte, hogy 2017. őszén átadják Érd eddigi legmodernebb óvodáját a Búvár és a Burkoló utca között. 

Hasonló tartalmaink:

Az alpolgármester örömmel számolt be arról, hogy szerdán délelőtt hivatalosan is megkapták a Felső-parkvárosi „BuBu” Óvoda engedélyes dokumentációját, ami feltöltésre került az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat támogató elektronikus dokumentációs rendszerbe (ÉTDR), ami azt jelenti, hogy folyamatban van az eljárás.

 

A Favágó utca Burkoló és Búvár utca közötti szakaszán megvalósuló négy csoportos óvoda zöldmezős beruházással 900 négyzetméteren fog felépülni. A tervek szerint ez lesz a város legmodernebb óvodája, ami teljes mértékben klimatizált lesz. Természetesen más óvodákból is érkezett igény, aminek lehetőségét a jövőben megvizsgálja majd az önkormányzat, azt azonban már lehet tudni, hogy a Fácán közbe tervezett óvodában is szeretnének klímákat, valamint napkollektorokat felszerelni, amihez pályázati forrást szeretnének igénybe venni.

Modern Városok óvodái

A Fácán közben a következő években teljesen átalakul az utcakép, hisz nem csak az óvoda, hanem az iskola és a mellette található sportpálya is teljesen megújul. Első körben a Pintyőke utca és a Fácán köz sarkán – a jelenlegi focipálya helyén építik meg az 5 csoportos, egyenként 30 férőhelyes új óvodát. Ha az új gyermek intézmény felépült, akkor a régi épületet elbontják, s a helyén épül fel az új Batthyány általános iskola, a régi helyére pedig a középiskolai rész és a sportpályák fognak kerülni. Ezzel a fokozatossággal az oktatás-nevelés folyamatosan biztosítható lesz.

 

Címkék