Felmérték az érdiek állóképességét

Szombaton rendezték meg a Mozdulj Magyarország elnevezésű fittségi versenyt városunkban. Az ingyenes versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várták. A rendezvény során felmérték a keringés-légzés állapotára utaló aerob fittséget és a mindennapi munkavégzés során leginkább igénybe vett izmok erejének fittségét.

Hasonló tartalmaink:

Huszadik alkalommal rendezték meg szombaton a Mozdulj, Magyarország! országos fizikai állapotfelmérő programot, amelynek korábban a főváros, tavaly óta azonban Érd – azon belül is a Batthyány tornacsarnok – ad otthont. A programot Dr. Fehérné Dr. Mérey Ildikó címzetes egyetemi docens dolgozta ki és indította el két évtizede; Hungarofit néven az iskolákban alkalmazták a fizikai állóképesség mérésére.

A jelentkezőkre több teljesítendő feladat – fekvőtámasz, felülés, törzsemelés, helyből távolugrás, tizenkét perces futás – várt. Hogy a program izgalmasabb legyen, a résztvevők három-háromfős csapatokban végezték a feladatokat, a teljesítményt pedig kortól és nemtől függően értékelték. A versenyzők megtudhatták, hogy fittségi szintjük alapján elérik-e a könnyű fizikai munkához és a hatékony szellemi munkavégzéshez szükséges szintet.

A Mozdulj, Magyarország, mozdulj, Érd! programon tizenkilenc csapat vett részt, nyílt, illetve családi kategóriában. A fent részletezett gyakorlatok mellett ügyességi versenyeken, vetélkedőkön vehettek részt az indulók, akik közt volt ötéves óvodás és negyvenöt éves apuka, fiatal sportoló és többgyermekes édesanya, és sok diákkal képviseltette magát a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában segítő Batthyány sportiskola is. A verseny szüneteiben nemcsak pihenésre, hanem egészségügyi mérésekre is volt mód: a sportiskola védőnője vérnyomást, vércukorszintet és testzsírszázalékot mért a rendezvény délelőttjén. Ahogy a versenyen való részvétel, úgy a mérések is ingyenesek voltak, és nemcsak a versenyzőknek, hanem a nézőknek, kísérőknek is.

Címkék