Többszáz gyerek vett részt a Föld napi rendezvényen

Idén immár hatodik alkalommal szervezte meg az Ö.T.H.É.T. Egyesület Pest Megyei Tagozata Föld napja alkalmából a szelektív hulladékgyűjtési roadshow-t a városban. A rendezvényen résztvevőóvodásoknak és iskolásoknak interaktív játékok és feladatok segítségével mutatták be a hulladékok gyűjtésének és hasznosításának folyamatát.

Hasonló tartalmaink:

A rendezvény fővédnöke idén is T. Mészáros András polgármester volt, aki elmondta, hogy fontosnak tartja a különböző környezetvédelmi programok megszervezését a városban.

A rendezvény lebonyolításában Kis Korinna, az idei Érd Szépe első helyezettje és Illés Anett, az első udvarhölgy is segédkezett, hiszen a mindennapokban is odafigyelnek a környezetvédelemre.

A szelektív hulladékgyűjtési roadshow egyébként abból a szempontból is aktuális, hogy az ÉTH az elmúlt időszakban osztotta ki a szelektív hulladékgyűjtő edényeket, így a figyelem még inkább a környezetvédelem fontosságára irányul – hangsúlyozta Bada Zoltán, az Ö.T.H.É.T. Egyesület Pest Megyei Tagozatának elnöke.

Az egész napos rendezvényen az Érdi Járás minden településéről érkeztek iskolások és óvodások egyaránt, több mint 900 gyerek vett részt a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő programon a város főterén.

Fotók: Boros Sándor

Címkék