Jövőre megépül a Papi földek Rekreációs Park

Újabb fejlesztést mutatott be T. Mészáros András polgármester a médiumok képviselőinek, amely a „Modern Városok Program” részeként rövidesen megvalósul városunkban. A sajtó ezúttal a Papi földek Rekreációs Park terveit ismerhette meg.

Hasonló tartalmaink:

A polgármester örömmel számolt be arról, hogy hamarosan elkészül a város vízelvezetése, s legkésőbb két év múlva mind a keleti, mind a nyugati oldalon száz százalékig megoldott lesz a felszíni vízelvezetés Érden. Ugyanakkor ezeknek a vizeknek kell egy puffer tározó, amely először a Nagytétény felőli oldalon az úgynevezett Papi földeken valósulhat meg.

Érdligeten a Sulák-patak egy szakaszán mély fekvésű ár- és belvíz által érintett terület húzódik. A Papi-földek elnevezésű terület a veszélyeztetés miatt jelen állapotában beépítésre alkalmatlan, főként takarmányozási célú kaszálást folytatnak rajta. Az önkormányzat szándéka szerint itt egy árvízvédelmi szempontból jelentős tározótér kerül kialakításra, a tározó funkción túl szabadidős és sport funkciók ellátását is betöltheti a tó és körülette kialakított park.

A terület határán a Sárd utca rendelkezik szilárd burkolattal, így a tervezési terület jelenlegi megközelítése lokálisan, a belváros felől érkezők számára a Sárd utcán keresztül történik, de a tervek szerint Budapest felől, valamint a 6-os útról  és az M6-os autópálya irányából is könnyen megközelíthető lesz, továbbá a kerékpár út hálózatba is bekötik a parkot.

Az elképzelések szerint a Néra és a Sárd utcák találkozásánál egy 1400 m2-es fogadótér kerülne kialakításra, mely alkalmas volna rendezvények, vásárok, szabadtéri családi napok megrendezésére. Ebből nyílna egy sétány, melyre éttermet és hidat képzeltek a tervezők, ami a sétányt összekötné a túlparttal, s innen indul a közvetlen vízparti sétány is. Az épület két részből állna, a kisebbikbe kapnának helyet a kiszolgáló helyiségek és a bár. Az épület körül árnyékolt teraszok lennének.

A büfé épületében a vendéglátáson kívül kiegészítő funkcióként nyári szezonban csónakbérlésre, míg a téli szezonban korcsolyabérlésre volna lehetőség. A wakeboard-ház épületétől induló „sportkör” a csónakkölcsönző stégében érne véget, illetve innen indulna a túl partra a híd is.

T. Mészáros András polgármester hozzátette, hogy a záportározó építését jövőre kívánják elkezdeni, s reményei szerint még ugyanennek az évnek a végén át is adják.

Címkék