Megbízólevelek átadása

Ünnepélyes keretek között hétfőn délután a kompenzációs listáról bejutott képviselők is átvehették megbízólevelüket a Polgárok Háza dísztermében. A közgyűlésben így öt ellenzéki képviselő dolgozik majd.

 

 

Próbanyelvvizsga a Gárdonyiban

Próbanyelvvizsgát tettek hétfőn és kedden a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyamos tanulói angol és német nyelvből. A próbavizsga előnye, hogy a tanulók számára is kiderül, kinek, mely területen vannak még hiányosságai.

 

 

Városi földrajzverseny

Egy húsz éves hagyományt követve, idén is megtartották a “Magyar utazók és földrajzi felfedezők” című földrajz versenyt a Teleki Sámuel Általános Iskolában tegnap délután. A versenyre ebben az esztendőben is az érdi és a környékbeli általános iskolásokat várták a szervezők.

 

 

Halálos vonatgázolás

Halálra gázolt egy embert hétfő este egy személyvonat Érden, az Esküdt utcai vasúti átjáróban – közölte Csámpai Attila. A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a mozdonyvezető nem vette észre a történteket, csak a Déli pályaudvaron tudta meg, hogy korábban elütött valakit. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI kérdésére azt közölte, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a történteket.

 

 

Rendőrségi felhívás

Az érdi rendőrök rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy férfi és egy nő ellen. Harmadik társuk azonosításához a lakosság segítségét kérik. A gyanúsítottak még 2013. március 19-én, Tárnokon támadtak rá egy 52 éves nőre, aki a bántalmazás következtében megsérült. A bejelentést követően a rendőrök megjelentek a helyszínen, ahol két embert elfogtak és előállították. Harmadik társuk azonban elmenekült. Az ismeretlen tettes kb. 180 cm magas, 25-30 év közötti, normál testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor zöld színű kapucnis felsőt viselt. Az ismeretlen férfiról grafika készült. A rendőrség kéri, hogy aki a grafikán látható személyt felismeri, jelentkezzen személyesen vagy telefonon az Érdi Rendőrkapitányságon a 06-23/365-007-es telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

 

 

Időjárás

Szerda reggelre megérkezik a markáns változást hozó hidegfront. Országszerte számítani kell esőre, záporokra, helyenként egy-egy zivatarra is. Az északnyugatira forduló szél északnyugat felől egyre többfelé viharossá fokozódik. A reggeli minimumok 6 és 12°C között alakulnak, majd napközben csupán egy-két fokkal lesz melegebb, 14 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék