Átvették megbízólevelüket a képviselők

Ünnepélyes keretek között a délelőtt folyamán átvették megbízólevelüket az október 12-én megválasztott egyéni választókerületi képviselők a Polgárok Háza dísztermében. Az elkövetkező öt évben három új képviselő is részt vesz a közgyűlés munkájában, dr. Bács István, Demjén Attila és Simó Károly.

 

 

Hét nemzetiségi önkormányzat

A délelőtt folyamán az egyéni választókerületek képviselői után a nemzetiségi önkormányzatok képviselői is átvették megbízólevelüket. A következő öt esztendőben az eddigi nyolc helyett csupán hét nemzetiségi önkormányzat működik majd a városban. Amíg a helyi ruszin és bolgár közösségnek a mostani ciklusban nem lesz önkormányzati szintű képviselete Érden, addig a román kisebbség először alapíthat nemzetiségi önkormányzatot.

 

 

Megbízólevelek átadása Tárnokon

Ünnepélyes keretek között Tárnokon is átadták a képviselői megbízóleveleket. A testület változatlan létszámmal és összetétellel kezdheti el az új ciklusban a munkát. A részletekről Szolnoki Gábor polgármester adott tájékoztatást.

 

 

Csontritkulás világnapja

A csontritkulás világnapját 1999. óta október 20-án tartják, korábban júniusban rendezték meg.  A betegség Magyarországon is komoly népegészségügyi gond. A csontritkulásnak alig vannak tünetei. Mindazonáltal, ha a betegséget nem kezelik, a csontváz egyre gyengébbé és törékenyebbé válik, aminek következtében komolyan veszélyeztetik az embereket a súlyos csonttörések. A csontritkulás világnapja kiváló alkalom arra, hogy emlékeztesse a lakosságot a csontok egészségének fontosságára.

 

 

A tabella élén

Labdarúgóink továbbra sem találnak legyőzőre, a bajnokság 10. fordulójában hazai pályán ugyanis nyerni tudtak. A mienk ellenfele a Taksony csapata volt, akiket 2:0 arányban múltak fel. Az Érdi VSE továbbra is a tabella élén áll.

 

 

Időjárás

Kedden reggel már többfelé beborul az ég, és sokfelé kell számítani esőre, helyenként egy-egy záporra. Ugyanakkor többfelé párás, ködös lesz az idő. Északnyugatira fordul a szél. Enyhébb lesz a reggel, 10 és 15°C közötti minimumokra van kilátás. Kezdetben többfelé kell számítani esőre, záporokra, majd napközben átmenetileg megszűnik a csapadék és felszakadozik a felhőzet. A helyenként élénk északnyugati szél mellett 15-20°C várható.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék